TBA

plattegrond
Terug Mebest publicaties

Batce wint Batec de Vitaal Betonprijs 2012 met Reparatie Seinhuis Post T

\Batec B.V. heeft de Vitaal Betonprijs 2012 (categorie Reparatie) ontvangen voor het rijksmonument Seinhuis Post T (1933) in Maastricht. De prijs onderstreept het duurzame karakter van het materiaal beton en het vakmanschap waarmee Batec het gebouw in volle glorie heeft hersteld. Het markante witte gebouwtje is het enige nog behouden exemplaar van de seinhuizen die Ir. S. van Ravesteyn in de jaren dertig heeft ontworpen.


 

Seinhuis Post T staat op de kop van een perron van NS station Maastricht. Het bouwwerk fungeerde tot 1985 voor de elektrische bediening van wissels en seinen en raakte daarna in verval. Het gebouwtje liep aanzienlijke betonschade op, met name aan de dakluifel en bordessen. In 2003 kreeg Batec B.V. van hoofdaannemer Bouwbedrijf Lardenoije B.V. opdracht om zowel de kolomconstructie als het seinhuis te herstellen. Na het reinigen en stralen van de betonnen ondergrond heeft Batec alle betonschade gerepareerd en het betonoppervlak geconserveerd. Daarmee is het rijksmonument, dat eigendom is van NS Stations, als erfgoed behouden.
Directeur Erik Smit van Batec B.V.: “Seinhuis Post T symboliseert de trots waarmee onze medewerkers altijd hun werk doen. Een schijnbaar onbeduidend gebouwtje staat nu mede dankzij ons sierlijk te pronken. Je moet je vakmanschap telkens weer bewijzen en de Vitaal Betonprijs onderstreept dat. Wij zijn zeer verheugd met de prijs.”

De Vitaal Betonprijs is een nieuw initiatief van de Betonvereniging i.s.m. het Platform Betononderhoud, Rijkswaterstaat en VOBN. Hiermee wil de betonindustrie aandacht schenken aan de lange levensduur van beton.

Meer informatie op www.betonvereniging.nl

Meer Mebest

nee, bedankt
Download TBA App!Download de TBA App
beschikbaar voor
MOBIEL en TABLET
Play Store  of  Apple Store