TBA

plattegrond
Terug Mebest publicaties Download PDF

Mebest 2019 nr. 4

In week 37 is de vierde Mebest van 2019 uitgekomen. We hebben weer een aantal zeer gevarieerde artikelen voor u. Afbouw in de scheepvaart spreekt altijd tot de verbeelding. We bezochten de Rijncruiser AmaMora waar de natuursteen je tegemoet schittert.

Vanuit Amsterdam een artikel over het Trippenhuis dat ruimschoots is voorzien van terrazzovloeren maar waar een ongebruikelijke dekvloer nodig was om dat mogelijk te maken.

In de huidige stukadoorwereld is microcement niet meer weg te denken. Een artikel over creatieve toepassingen van deze afwerking.

We schreven al vaker over naadloze akoestische plafonds maar toepassing op de particuliere markt kwamen we nog maar weinig tegen. In deze Mebest twee woningen waar ze wél zijn gebruikt.

Verder nog een verhaal uit de TBA-praktijk over sausklaar stucwerk.

Download de pdf van Mebest 2019-4 met de button hieronder of klik hier voor de bladerversie.

Seriematig maatwerk voor drijvend vakantiepaleis
Reizen met de AmMora is reizen in luxe. De nieuwe Rijncruiser van AmaWaterways straalt van de fantastisch fraaie marmers, granieten en kwartsieten. Deels unieke stukken, deels in aanzienlijke hoeveelheden op maat gemaakte onderdelen.

Modern traditioneel terrazzo voor eeuwenoud Trippenhuis
Het onderkomen van de Koninklijke Akademie voor de Wetenschappen is gerenoveerd en uitgebreid. Een opvallende rol is er weggelegd voor terrazzo. Traditioneel werk gecombineerd met hedendaagse techniek.

Licht als een veertje, hard als steen
Zittribunes die ogen als robuuste blokken cement. Maar het zijn ruwe bolsters met een blanke pit. De kern van de stoere interieurelementen in het nieuwe kantoor van Aalberts Industries is van hagelwit piepschuim.

Beter een goed plafond dan een pilletje
Alles doen we om ons wooncomfort te verbeteren. Bijna alles dan, want akoestiek is in veel woningen vaak een ondergeschoven kindje. Terwijl er heel fraaie en eigentijdse oplossingen zijn te bedenken. Interieurarchitect Klaas de Jong past de naadloze akoestische plafonds graag toe in zijn woningen.

Download de pdf van Mebest 2019-4 met de button hieronder of klik hier voor de bladerversie.

Download PDF

Meer Mebest

nee, bedankt
Download TBA App! Download de TBA App
beschikbaar voor
MOBIEL en TABLET
Play Store  of  Apple Store