TBA

plattegrond
Terug Mebest publicaties Download PDF

Mebest 2019 nr. 3In de eerste helft van juni hebben we Mebest 3 uitgebracht. In deze uitgave staan weer vier bijzondere projecten. Zo is er het artikel over een uniek terrazzoproject in landschapspark Lingezegen: terrazzo zoals u dat nog nooit eerder heeft gezien.

We hebben een artikel over weergaloos stucwerk in het voorname huis Nolet in Schiedam. Uitzonderlijk hoog niveau van de makers in de 19e eeuw en van de restaurateurs in de 21e eeuw.

Uit de wand- en plafondhoek een artikel over de transformatie van een voormalige kerk, en de prachtige akoestische ingrepen die daar bij kwamen kijken.

En dan is er nog een artikel over het raakvlak van twee sectoren in de afbouw, stukadoorswerk en vloerafwerkingen. Een hoop interessants dus voor afbouwliefhebbers.

Download de pdf van Mebest 2019-3 met de button hieronder of klik hier voor de bladerversie.

DePetrus: fluisterstille ontmoetingsplaats

Voorheen een kerk, tegenwoordig onderkomen voor ondermeer de bibliotheek; DePetrus in Vught heeft een enorme transformatie doorgemaakt. Naadloze akoestische oplossingen hebben er niet alleen een fraaie maar ook aangenaam rustige ruimte van gemaakt.

Splinternieuw vervallen terrazzo

Bos Idylle in park Lingezegen bevat een uniek kunstwerk. Een kasteelruïne, nieuw gemaakt van een terrazzo zoals terrazzo nooit wordt gemaakt. Geen hoogglans en kleurenpracht maar een ruw en aards uiterlijk.

Huis Nolet, een vroeg 19e eeuws fenomenaal interieur in restauratie

Stucwerk van een uitzonderlijk hoog niveau uit het begin van de 19e eeuw; onwaarschijnlijk fijn gedetailleerd en wonderbaarlijk knap ontworpen en in de ruimte geplaatst. De restauratie van Huis Nolet is een feest voor de stukadoors

Naadloze vloer in leerzame omgeving

De voorkeur van de consument voor glad, strak en vlak is nog lang niet verzadigd. Reden voor steeds meer leveranciers en wandafwerkers om zich op het horizontale vlak te begeven. Maar een wand is geen vloer op zijn kant.

Download  de pdf van Mebest 2019-3 met de button hieronder of klik hier voor de bladerversie.

Download PDF

Meer Mebest

nee, bedankt
Download TBA App! Download de TBA App
beschikbaar voor
MOBIEL en TABLET
Play Store  of  Apple Store