TBA

plattegrond
Terug Mebest publicaties Download PDF

Mebest 2020 nr. 6

De laatste Mebest van 2020 is in december uitgebracht. In deze uitgave beschrijven we vier behoorlijk verschillende projecten die stuk voor stuk tot de verbeeldingen spreken. Een restauratie van heel bijzonder stucmarmer, prachtige natuursteentoepassingen in het kantoor van een groot bouwbedrijf, een uitzonderlijke energetische en esthetische upgrade van een flat en de transformatie van een klooster tot onder meer een hotel.
Daarnaast nog een artikel over de aanpassing van richtlijn 3.3 ‘Verwerkingsvoorschrift voor het monteren van wanden en plafonds met gipskartonplaten en gipsvezelplaten’.

Download de pdf van Mebest 2020-5 met de button hieronder of klik hier voor de bladerversie.

Van kloostercomplex tot ceremoniehuis voor de stad

Het voormalige Augustijnen klooster aan de Kanaalstraat in Eindhoven gaat tegenwoordig door het leven als DomusDela. Het bevat onder meer een hotel en en een heleboel gipsplatenwanden en -plafonds.

Schatgraven aan de Amsterdamse grachten

Onbegrijpelijk dat mensen vroeger de voorkeur gaven aan voorzetwanden en verlaagde plafonds boven fantastisch mooi stucwerk. Maar het leidt wel tot spannende ontdekkingen en restauraties die een enorm beroep doen op vakmanschap.

Visitekaartje van travertin

Het huis van een schilder herken je aan het achterstallige schilderwerk, wordt wel gekscherend gezegd. Voor bouwer VolkerWessels gat dat gezegde niet op. Het gerenoveerde kantoor in Rijssen straalt kwaliteit en liefde voor het vak uit.

Ontwerpvrijheid maximaal benut

Doorstroming zal nog een hele opgave worden aan de Jan Toorpstraat in Eindhoven. De pas gerenoveerde studentenflat is zo comfortabel en mooi geworden dat de nieuwe bewoners niet graag zullen vekassen als ze zijn afgestudeerd.

Download de pdf van Mebest 2020-5 met de button hieronder of klik hier voor de bladerversie.

Download PDF

Meer Mebest

nee, bedankt
Download TBA App! Download de TBA App
beschikbaar voor
MOBIEL en TABLET
Play Store  of  Apple Store