TBA

plattegrond
Terug Mebest publicaties Download PDF

Mebest 2021 nr. 1

Eind februari is de eerste Mebest van 2021 gepubliceerd. In deze uitgave vier artikelen over uiteenlopende maar ook complementaire projecten, van restauraties tot renovatie en nieuwbouw, van gitzwarte tot stalend witte gevelafwerking, van hergebruik van bestaand materiaal tot innovatieve duurzame machines. Uiteraard ook weer een verhaal uit de praktijk van de afdeling Techniek van TBA, ditmaal over de slipweerstand van een vloer.

Download de pdf of lees de digitale bladerversie.

Bevingbestendig huidje voor Fraeylemaborg

Hoe stoer hij ook is, tegen de combinatie van aardbevingen en water zal zelfs de Fraeylemaborg het op termijn afleggen. Daarom is bij de recente restauratie bevingschade hersteld en de gevel voorzien van een flexibele en waterdichte jas.

Groene wereldprimeur in hartje Nederland

Verbrandingsmotoren laten draaien in afgesloten ruimtes, het is de goden verzoeken. Gelukkig is weer een grote stap gezet richting werkzame emissievrije vlindermachines, getuige de nieuwe vloer in de Nijkerkse kerk De Levensbron.

Hittebestendig zwart voor coole looks

Het vernieuwde hoofdkwartier van Hans Boodt Mannequins gaat volledig in zwart gekleed. Stijlvol maar tricky, donkere gevels kunnen immers enorm warm worden. Speciale materialen moeten schade aan het pleisterwerk voorkomen.

Circulaire restauratie in voormalige ENKA-Kantine

Op het immense terrein van de voormalige ENKA-fabriek springt de restauratie van twee bescheiden trappenhuizen eruit. De terrazzo en natuursteen onderdelen zijn zoveel mogelijk hergebruikt. Een soort circulair kannibalisme.

Download de pdf of lees de digitale bladerversie.

Download PDF

Meer Mebest

nee, bedankt
Download TBA App! Download de TBA App
beschikbaar voor
MOBIEL en TABLET
Play Store  of  Apple Store