APG nieuwe uitvoeringsorganisatie pensioen en cao regelingen · Nieuws · Technisch Bureau Afbouw
plattegrond
Terug naar alle nieuwsberichten

APG nieuwe uitvoeringsorganisatie pensioen en cao regelingen

Vanaf 1 januari 2017 zal APG, voorheen SFB, de pensioen- en cao-regelingen voor de afbouw gaan uitvoeren. Dit is besloten door de cao-partijen.

Door wijziging en afschaffing van veel cao-regelingen bestaat er alleen nog een verplichting tot afdracht premies O&O-fonds en bpfBOUW. Bovendien voert het APG al lange tijd de pensioenregelingen van bpfBOUW uit. Daarom vinden cao-partijen afbouw het praktischer dat APG per 1 januari 2017 de nieuwe uitvoeringsorganisatie wordt.

De wisseling van uitvoeringsorganisatie heeft een aantal gevolgen voor u. Zoals voor de aanlevering van loongegevens en de storting van premies op een ander bankrekeningnummer. Maar hierover zult u in de komende tijd informatie ontvangen van PGGM en APG. De overdracht zal geen gevolgen hebben voor bedrijven die onder de cao-natuursteen vallen. APG voerde de pensioen- en cao-regelingen van natuursteen al uit. Vanaf 1 januari 2017 gaan natuursteenbedrijven niet meer betalen aan SFN en SAN. Die fondsen fuseren met het O&O-fonds Afbouw