CADCeil en CADWall: Calculatie en werkvoorbereiding in een handomdraai! · Nieuws · Technisch Bureau Afbouw
plattegrond
Terug naar alle nieuwsberichten

CADCeil en CADWall: Calculatie en werkvoorbereiding in een handomdraai!

Nooit was het tekenen, berekenen en bestellen van systeemplafonds en gipsplaatwanden zo eenvoudig. Met de applicaties CADCeil en CADWall van Bestek-44 zijn calculatie en werkvoorbereiding in een handomdraai gedaan. Offreren en bestellen gaan in één moeite door dankzij de koppeling met HandSoft van Gilde Software. Een echte totaaloplossing voor de ‘Droge Afbouw' dus.

AutoCad

CADCeil is een applicatie om modulaire plafondsystemen in ruimtes te tekenen en te berekenen. Het is ontwikkeld door Bestek-44 uit Berkel en Rodenrijs. De applicatie draait in AutoCad, hét standaard tekenprogramma in de bouw. CADCeil werkt dan ook met AutoCad-tekeningen, maar ook van pdf's of zelfs foto's kunnen onderleggers worden gemaakt waarmee het programma uit de voeten kan.

Alle modulaire plafonds
Als de afmetingen bekend zijn, zijn er maar enkele muisklikken nodig om de ruimte te voorzien van het systeemplafond naar keuze. Of dat nu om inleg-, doorzak-, verdekt- of bandrastersysteem gaat en om welk formaat dan ook, elk modulair plafond kan met CADCeil in de ruimte worden getekend. Ook modulaire elementen als verlichtingsarmaturen en ventilatieroosters kunnen eenvoudig in de tekening worden opgenomen.

Razendsnel uittrekken
Niet alleen het tekenen van het plafond is een fluitje van een cent, het uittrekken gaat nog sneller. In een paar tellen heeft CADCeil berekend hoeveel materiaal er netto nodig is; tegels, T-profielen, bandrasters, noniushangers enzovoorts. Zelfs de hoeveelheid wandankers, lengte- en dwarsverbinders bij een bandrasterplafond worden berekend. De berekening is niet alleen zeer nauwkeurig, maar ook zo efficiënt mogelijk. Halve tegels die in de ene ruimte overblijven worden door de software zelf in een andere ruimte ingedeeld.

Klik HIER voor een demo van de software.

Ook wanden
Naast CADCeil heeft Bestek-44 ook CADWall ontwikkeld, voor het tekenen en berekenen van metalstudwanden. Vrijwel alle wanddiktes en opbouwen zijn in de applicatie opgenomen. Het systeem gaat wel uit van verticale beplating maar met een kleine aanpassing is het net zo eenvoudig om horizontaal beplate wanden uit te rekenen.
Zowel CADCeil als CADWall kan gekoppeld worden met een ERP-software pakket. Dit is inmiddels bewezen met de koppeling met Handsoft van Gilde Software en zodoende kunnen de berekende hoeveelheden in één moeite door besteld worden.

Enorme tijdwinst
"Montagebedrijven kunnen enorme tijdwinst boeken met CADCeil en CADWall", zegt Paul van der Maarel. Hij is mede-eigenaar van Bestek-44, het advies en engineeringburo uit Berkel en Rodenrijs dat beide softwareprogramma's ontwikkelde. "Normaal gesproken wordt zo'n plafond lijntje voor lijntje ingetekend met de computer, soms zelfs nog met de lineaal. Daarna wordt een fragment van een plafond geteld en vervolgens uitgetrokken over een hele ruimte. Als je het hebt over een plafond van 5000 m2, dan hebben calculator, tekenaar en werkvoorbereider daar algauw een week werk aan. Met CADCeil kun je al dat werk in een dag doen."

Minder faalkosten
Volgens Paul van der Maarel zit de winst van CADCeil en CADWall niet alleen in tijd, maar ook in de reductie van faalkosten. "Overdracht betekent dat er informatie verloren gaat. Met onze software ben je daar vanaf. Je werk van meet af aan met hetzelfde model en je hebt dus geen overdrachtmomenten meer. Daarnaast rekenen de programma's veel nauwkeuriger dan wanneer alles met de hand moet worden geteld en uitgerekend." CADCeil en CADWall nemen de montagebedrijven niet álle werk uit handen. "Er rolt een netto-berekening uit dus de applicateur moet daar nog wel zelf zijn breukpercentage bij optellen. Hoe hoog het breukverlies is kan de computer niet bepalen, dat is immers erg afhankelijk van de situatie op de bouwplaats."

Snel terugverdiend
Bestek-44 ontwikkelde de applicaties, de verkoop loopt via Gilde Software dat ook de koppeling met HandSoft verzorgde. Volgens Henk Jan Budding van Gilde Software gaan de applicaties CADCeil en CADWall zo'n € 2.950,- per stuk kosten. Indien beide pakketten worden aangeschaft zijn de kosten € 4.425,-. "Dat kan een behoorlijke investering lijken in deze tijden, maar de ervaring leert dat je de investering er met 2 tot 3 projecten al uit hebt. Daarnaast is het met deze software een kleine moeite om al in de aanbestedingsfase heel snel een gedetailleerde tekening te maken. Dat ziet er verzorgd en professioneel uit, zeker als je ook nog eens je eigen bedrijfslogo eronder zet. Dus je gaat met CADCeil en CADWall niet alleen tijd en geld besparen, je gaat er ook meer werk mee binnen halen!"

Klik HIER Voor meer informatie over CADCeil en CADWall.