Databank helpt lokale bouwers aan projecten · Nieuws · Technisch Bureau Afbouw
plattegrond
Terug naar alle nieuwsberichten

Databank helpt lokale bouwers aan projecten

De gemeente Alkmaar heeft een databank van leveranciers ingericht. Lokale en regionale bouwers die zich daarbij inschrijven, maken kans op het binnenhalen van projecten tot 1,5 miljoen euro.

Het streven van lokale aannemers om de lokale overheden zo ver te krijgen dat zij een streepje voor krijgen bij opdrachten, is in Alkmaar van de grond gekomen. Na intensieve gesprekken met René Kesselaar, Niek Bolten en Gijs Schot, leden van brancheorganisatie Bouwend Nederland, is de database van de grond gekomen.

Van wethouder Peter de Baat is de database een reactie op de veel gehoorde klacht van het lokale en regionale bedrijfsleven dat het lastig in aanmerking komt voor opdrachten. Met de database wil de gemeente nu de banden met lokale bedrijven aanhalen en de regionale economie versterken.

Elk bedrijf dat in aanmerking wil komen voor een opdracht, moet zich inschrijven in de database die inmiddels openstaat. Het betreft opdrachten tot 1,5 miljoen euro. Daarboven blijft de gemeente nationaal en Europees aanbesteden.

Bij de keuze voor een aannemer speelt onder meer maatschappelijk verantwoord ondernemen een rol.

 Ook op afbouwnet vindt u genoeg vraag en aanbod van en voor werk. Klik op http://www.afbouwnet.nl/ en vind of plaats uw oproep.

(Bron: Cobouw.nl)