Heeft u klanten met een twee onder één kap of (half) vrijstaande woning · Nieuws · Technisch Bureau Afbouw
plattegrond
Terug naar alle nieuwsberichten

Heeft u klanten met een twee onder één kap of (half) vrijstaande woning

Dan kunnen zij maar liefst € 30,- per m2 subsidie ontvangen bij gevelisolatie! Particuliere woningeigenaren ontvangen de 'Subsidie energiebesparing eigen huis' wanneer zij gevelisolatie laten uitvoeren in combinatie met één of meer energiebesparende maatregelen. Zij kunnen kiezen uit dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie of hoogrendementsglas. Naast de subsidie op gevelisolatie ontvangen zij ook subsidie op deze energiebesparende maatregelen.

Afhankelijk van de woningtype zitten aan het uitvoeren van gevelisolatie verschillende minimale eisen. Zo moet het isolatiemateriaal voor het isoleren van de binnen- of buitengevel een minimale Rd-waarde van 3,5 [m2K/W] hebben. Verder moet de oppervlakte van gevelisolatie voor een twee onder één kap of half vrijstaande woning minimaal 40 m2 zijn. Voor vrijstaande woningen is dit 55 m2. Voorziet u de hele woning van gevelisolatie? Dan is de minimale oppervlakte niet van toepassing. Als particuliere woningeigenaar is uw klant wel verplicht de energiebesparende maatregelen te laten uitvoeren binnen een termijn van vier maanden vanaf de datum van de dagtekening van de subsidiebeschikking.Ook verenigingen van eigenaren (VvE’s) met koopwoningen kunt u op de hoogte brengen over de subsidie voor gevelisolatie.

Informeer uw klanten over de subsidie op gevelisolatie. Voor meer informatie over ‘Subsidie energiebesparing eigen huis’ kunt u uw klanten doorverwijzen naar:

www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis