Komt u op de Isolatiemiddag? · Nieuws · Technisch Bureau Afbouw
plattegrond
Terug naar alle nieuwsberichten

Komt u op de Isolatiemiddag?

Op donderdag 15 maart 2018 organiseert de Hoofdsector Stukadoren & Afbouw in het NOA-Afbouwcentrum in Veenendaal vanaf 14.30 uur een middag over het thermisch isoleren. Het zal eenieder bekend zijn dat het isoleren van gebouwen en enorme grote swung krijgt door overheidsbeleid. De overheid  heeft zich gecommitteerd om alle woningen van Nederland energieneutraal te krijgen. Daarnaast worden eigenaren van bedrijven door overheidsmaatregelen gedwongen tot energiebesparende maatregelen. Ook tal van  huiseigenaren overwegen hun huis te isoleren omdat zij:

  • zich bewust zijn van de klimaatproblematiek;
  • het comfort in hun woning willen verbeteren en;
  • die kosten willen besparen.

Afbouwbedrijven kunnen hierop inspelen, omdat zij in principe de meest aangeweze partijen zijn voor wat betreft het aan binnen- en buitenzijde isoleren van gevels. Ook isolatie van schuine daken kan goed door afbouwbedrijven uitgevoerd worden.

Op 15 maart willen wij leden van de Hoofdsector Stukadoren & Afbouw kennis laten maken met de mogelijkheden die er zijn, maar ook met de risico's die het op onjuiste manier isoleren met zich meebrengt.

Voordrachten & pitches

De middag zal bestaan uit een aantal voordrachten en pitches. Daarnaast stellen wij ook leveranciers en dienstverleners in de gelegenheid hun producten op het gebied van isolatie, toegespitst op deze doelgroep, te tonen. In de praktijkruimte van NOA kunnen zij een plek krijgen die desgevraagd voorzien is van een tafel of een statafel en een stroompunt. 

Sprekers

Rob van Boxtel:  Wat kan er geïsoleerd worden?  Rob is naast enthousiaste medewerker van NOA ook schrijver van het Handboek Gevelisolatie, heeft jarenlang gewerkt bij de Landelijke Specialisten Gevel-Isolatie en het Garantiefonds Gevelisolatie. Daarnaast is hij werkzaam voor VENIN.

Joop van Es:  Bouwfysische aandachtpunten. Joop is o.m. als bouwfysicus en oud medewerker van het Bouwcentrum en de Stichting Bouwresearch SBR al meer dan 40 jaar betrokken bij de na-isolatiebranche vooral voor wat betreft buitengevel-, vloer en spouwmuurisolatie.

Ed Pot: Schades aan gevelisolatie. Ed is voormalig leverancier van gevelisolatiesystemen en lid van de technische commissie van de Stichting Gevelgarantie waar hij de schades beoordeelt.

Programma

14.30 uur   Inloop Praktijkhal
15.00 uur   Welkom
15.15 uur   Presentatie Rob van Boxtel
15.45 uur   Presentatie Joop van Es
16.00 uur   Presentatie Ed Pot
16.20 uur   Pitches
17.00 uur   Bezoek praktijkhal en buffet

Inschrijven 

U kunt zich inschrijven door op de volgende link te klikken: http://www.noa.nl/isolatiemiddag 

Bron: NOA