Mebest 2016 nr. 4 · Nieuws · Technisch Bureau Afbouw
plattegrond
Terug naar alle nieuwsberichten

Mebest 2016 nr. 4

De vierde Mebest van dit jaar biedt wederom een flinke variatie aan artikelen. Een woning met een gevelisolatiesysteem dat op bijzondere wijze is afgewerkt, de afbouw van een complete campus van ’s werelds grootste cruisevaartbedrijf en de luxe looks van het nieuwe Rotterdamse kantoor van advocatenfirma NautaDutilh. 

Verder een interview met interieurarchitect Annemiek Terstal over de positie en de toekomst van haar beroepsgroep, een terugblik op de tegeltraining die de adviseurs adviseurs van TBA kregen en een praktijkcase met de focus op stucprofielen.

En uiteraard staat Mebest stil bij het overlijden van oud-hoofdredacteur Pim Metman.

Lees de webversie:

http://content.yudu.com/web/1r3p1/0A219ig/MB1604/index.html

Robuust en elegant gaan hand in hand in FIRST

Advocatenkantoor NautaDutilh heeft zijn intrek genomen in de ‘highrise’ van het nieuwe Rotterdamse kantoor FIRST. Fokkema & Partners architecten zorgde voor een interieur dat zowel chique als stoer is. 

Een vleugje Mediterrané in Bergen aan Zee

Gepleisterde gevelisolatiesystemen zijn prachtig, maar een combinatie met niet van echt te onderscheiden natuursteenlook-strips is helemaal fantastisch.

De interieurarchitect kan wel wat meer gewicht gebruiken

Annemiek Terstal vreest dat een gebrek aan herkenbaarheid haar beroepsgroep fataal kan worden. Ze pleit voor een opleiding voor interieurarchitecten die meer gewicht meegeeft aan het vak.

Arison Maritime Center: Strak gepland, strak gebouwd

’s-Werelds grootste cruisevaartbedrijf heeft van Almere een thuishaven gemaakt. Aan de boorden van het IJmeer is een moderne campus gebouwd waar kapiteins worden opgeleid en gehuisvest. Rikkert Afbouw deed de afbouw volgens een strakke planning.

Lees de webversie:

http://content.yudu.com/web/1r3p1/0A219ig/MB1604/index.html