TBA geeft technisch advies over een sportvloer in België · Nieuws · Technisch Bureau Afbouw
plattegrond
Terug naar alle nieuwsberichten

TBA geeft technisch advies over een sportvloer in België

Op 23 maart jl. is onze vloerenspecialist Onno de Vries afgereisd naar de gemeente Denderleeuw in België. De sportvloer van de gymzaal in de gemeente is namelijk toe aan herstel. De plaatselijke applicateur stelt daarom voor om de vloer te overlagen. Maar de gemeente vraagt zich af of het overlagen voldoende herstel zal opleveren. Om hier zeker van te zijn heeft de gemeente voor onafhankelijk deskundig advies Technisch Bureau Afbouw ingeschakeld. 

Eenmaal aangekomen bij de gymzaal constateert Onno dat het werk van de sportvloer uitermate slordig is uitgevoerd. Bovendien is de gietvloer veel te dun aangebracht. Desondanks kunnen alle  zichtbare gebreken afzonderlijk hersteld worden. Maar omdat het om heel veel gebreken gaat is het beter om de vloer te vervangen. Naast de zichtbare gebreken op de foto’s hieronder zijn ook de volgende gebreken vastgesteld:

-          vloerputten liggen te laag;

-          hellingen aan de putten zijn onvlak;

-          deksels liggen millimeters te diep;

-          vloeroppervlakte kent honderden verhogingen in de afwerkingslaag door druppels, ongedierte en restjes rubber afsnijmateriaal en;

-          schuimvorming door zweetdruppels.

En er is ook de nodige twijfel over eventueel aanwezige verborgen gebreken door de slordige applicatie. Al om al geeft Onno met zijn expertise het advies dat totaalvervanging van de vloer de beste en eigenlijk enige oplossing is. 

Heeft u vragen over de afwerking van uw stucwerk, vloeren, plafonds en wanden? Of is er sprake van schade en wilt u weten hoe u dat het beste herstelt? Twijfel dan niet en neem HIER contact op met ons.

De gymzaal in de gemeente Denderleeuw in België.

Onvlakheid door matopbollingen langs rand.

Onregelmatig aangebrachte topcoating door applicatie bij warm weer.

Randafwerking erg onzorgvuldig uitgevoerd.

Soms wel heel erg onzorgvuldig (materiaal is later weggezakt vandaar sporen langs muur en gat tussen die sporen en vloer).

 

Oppervlak is erg grof en onregelmatig aangebracht.