Welke isolatiemethode raadt u aan als uw klant energie wil besparen aan de woning · Nieuws · Technisch Bureau Afbouw
plattegrond
Terug naar alle nieuwsberichten

Welke isolatiemethode raadt u aan als uw klant energie wil besparen aan de woning

Het energieverbruik van vrijstaande en 2-onder-1 kap woningen in Nederland is nogal hoog. Ruim één derde van de verloren warmte vindt namelijk plaats via het geveloppervlak. Het isoleren van de gevel bespaart daarom veel energie. Wat kunt u als ondernemer doen? Buitengevelisolatie is de oplossing om het enorme warmteverlies tegen te gaan. Het is dus ook niet zo gek dat wij u buitengevelisolatie aanraden als u uw klanten adviseert over het isoleren van hun woning.

Wat kunt u als ondernemer doen?

U kunt de volgende argumenten gebruiken als u advies geeft:

• Buitengevelisolatie is de beste optie om vocht tegen te gaan bij het isoleren van een woning in tegenstelling tot spouwisolatie en binnenisolatie.

• Spouwmuurisolatie heeft slechts een isolatiewaarde van maximaal Rc 1,8, terwijl buitengevelisolatie een isolatiewaarde tot Rc 10 heeft. Om het warmteverlies tegen te gaan moet de gevel een isolatiewaarde van Rc 7 hebben.

• Spouwmuurisolatie is een stap in de goede richting maar eigenlijk dubbel werk. Op den duur moet de buitengevel nog een keer aangepakt worden. Dit geldt niet voor buitengevelisolatie.

• Bij binnenisolatie verliest een woning al gauw 20 centimeter binnenruimte bij elke muur. Dit geldt niet voor buitengevelisolatie.

• Buitengevelisolatie is het meest effectief in het wegwerken van koudebruggen en/of kieren.

• Buitengevelisolatie geeft de gevel een nieuw en fraai uiterlijk.

• Bewoners hoeven tijdens de werkzaamheden hun woning niet uit.

Wilt u meer informatie?

Voor meer heldere en betrouwbare informatie over duurzaam renoveren en buitengevelisolatie willen wij u graag verwijzen naar www.platformgevelisolatie.nl. Op deze website staat het document ‘Dossier buitengevelisolatie’ dat meer informatie geeft over buitengevelisolatie.