Wilt u zeker zijn dat uw vloer voldoet aan de nieuwe norm NEN 7909 · Nieuws · Technisch Bureau Afbouw
plattegrond
Terug naar alle nieuwsberichten

Wilt u zeker zijn dat uw vloer voldoet aan de nieuwe norm NEN 7909

In Nederland vinden elk jaar veel ongelukken plaats door uitglijden of slippen. Vaak ontstaat dan de vraag wie aansprakelijk is. De enige manier om daar achter te komen is meten, want meten is weten. Technisch Bureau Afbouw beschikt over het nieuwe meetapparaat GMG 200. Hierdoor kunnen wij antislip- en stroefheidsmetingen uitvoeren volgens de nieuwe norm NEN 7909. Deze norm wordt het meest geschiktgeacht voor metingen op elke vloer

Het meetapparaat verplaatst zichzelf over de vloer door een roestvaststalen band uit te trekken die in een plaat wordt gehaakt. Vervolgens gaat de technisch adviseur met de voet op de plaat staan. Het apparaat verplaatst zich op drie meetvoetjes over de vloer doordat de band in het apparaat zichzelf oprolt. Uit de meting komt een wrijvingscoëfficiënt tussen 0,00 en 1,00. Hoe hoger de coëfficiënt, hoe stroever de vloer. Om uiteindelijk een betrouwbare coëfficiënt te krijgen wordt de vloer 5 keer gemeten. Het apparaat bepaalt het gemiddelde van de laatste drie metingen. De eerste twee metingen gebruikt het apparaat als test. Het nieuwe meetapparaat GMG 200 kan gebruikt worden op zowel droge als natte vloeren. Verder kan het apparaat worden toegepast op allerlei typen vloeren.

Met het nieuwe meetapparatuur GMG 200 meten wij ter plekke de stroefheid van uw vloer. Zo weet u zeker dat de vloer voldoet aan de NEN-norm. Heeft u vragen, klik dan hier. U kunt ook bellen naar 070 33 66 500 of mailen naar info@tbafbouw.nl.