TBA

plattegrond
Terug naar alle publicaties
Mebest nr. 1 2017

Mebest nr. 1 2017

27 februari 2017

Download PDF

Mebest nr. 1 2017

In deze eerste uitgave van 2017 van afbouwmagazine Mebest kunt u weer over een aantal prachtige projecten lezen. Zo is daar de Beurspassage in Amsterdam, een indrukwekkend kunstwerk met terrazzo en mozaïek. 

Ook uit de hoofdstad de restauratie van stucplafonds in een grachtenpand dat grotendeels was afgebrand en de totaalafbouw van een advocatenkantoor met onder andere fraaie akoestische oplossingen.

Nieuw in Mebest zijn natuursteenprojecten. We trappen af met Sint-Clemenskerk op Ameland die vrijwel compleet verwoest werd door brand en recent is herbouwd en waar ook nog wat restanten zijn gerestaureerd.

Daarnaast is er aandacht voor opleidingen in de natuursteenbranche, een studiereis van het Neerlandsch Stucgilde en uiteraard een interessant geval uit de praktijk van de technisch adviseurs van het TBA.

Download Mebest nr. 1 2017 met de knop hieronder of lees de webversie.

http://content.yudu.com/web/1r3p1/0A219ig/MB1701/index.html

Oersoep: trekpleister in terrazzo

Voor liefhebbers van terrazzo en mozaïek is het continu feest in de Beurspassage. De winkelpassage is één groot kunstwerk. Een unieke attractie in de openbare ruimte.

Als een phoenix uit de as herrezen

Een kortstondig moment van vreugde tijdens een nieuwjaarsnacht gevolgd door een jarenlange restauratie. Onder meer een unieke stijlkamer met prachtig stucwerk werd in de as gelegd. Dankzij vakkundige restauratiestukadoors is het rijk gedecoreerde plafond gereconstrueerd.

Een kantoor met veel gezichten

Van verbandmiddelenfabriek naar brandweerkazerne naar advocatenkantoor. Een transformatie die een scala aan uiteenlopende wensen verwezenlijkte.

Een vloer als een zandstrand

Op Ameland is de afgebrande Sint-Clemenskerk herbouwd. Het godshuis heeft een unieke vloer gekregen van bijzondere natuursteentegels, kunstzinnig gecombineerd met terrazzo en mozaïek.

Download Mebest nr. 1 2017 met de knop hieronder of lees de webversie.

http://content.yudu.com/web/1r3p1/0A219ig/MB1701/index.html

Download PDF

Andere publicaties

nee, bedankt
Download TBA App! Download de TBA App
beschikbaar voor
MOBIEL en TABLET
Play Store  of  Apple Store