TBA

plattegrond
Terug naar alle publicaties
Mebest nr. 3 2018

Mebest nr. 3 2018

14 juni 2018

Download PDF

Mebest nr. 3 2018

Midden juni is de derde Mebest van 2018 verschenen. Wederom een nummer met een gevarieerd aanbod in onderwerpen en projecten. In het artikel over de Hub in Alkmaar vertelt de architect over het ontwerp, akoestische oplossingen en de keuzes voor vloeren, wanden en plafonds. Met het oog op de verduurzamingsopgave een artikel over de isolatie van een monumentaal pand.

Uiteraard bevat ook deze Mebest een natuursteenproject; een mooi stuk straatmeubilair op een zeer speciale plek. En met de toenemende interesse voor naadloze afwerkingen in de badkamer een artikel over de toepassing van decoratief pleisterwerk in de badkamer en de richtlijn 1.12 die TBA daar over heeft uitgebracht.

Lezen? Download de pdf met de button hiernaast of klik hier voor de bladerversie.

De Hub: een beetje thuiswerken op kantoor

Wanden van glas, vloeren en plafonds van beton, de Hub in Alkmaar is heel erg van deze tijd. En ondanks de harde materialen een uitermate aangename en comfortabele werkplek.

Oude panden isoleren is vooruitdenken

Isoleren is de helft van het werk bij de energietransitie. Maar niet elk pand kan op de dezelfde manier worden aangepakt. Vooral oudere panden knappen niet op van nieuwerwetse isolatiemethodieken.

Vereeuwigd in een vorstelijk alternatief

Wijdse vergezichten vanaf grote hoogte, in Nederland? Het kan, in Heveadorp. Op het Dunoplateau is een verrassende uitkijkplek te vinden, met een bijzonder bankje van Indiaas graniet; Panorama Cornielje gedoopt.

Voor fijnproevers en vakmensen: stucwerk in de badkamer

Naadloze wand- en vloerafwerkingen in de badkamer, het is een serieuze concurrent van de tegel. Zeker nu er een richtlijn is gepubliceerd die de do’s en don’ts over het afwerken bevat. Mebest bespreekt de richtlijn aan de hand van een boeiend badkamerexperiment.

Download de pdf met de button hieronder of klik hier voor de bladerversie.

Download PDF

Andere publicaties

nee, bedankt
Download TBA App! Download de TBA App
beschikbaar voor
MOBIEL en TABLET
Play Store  of  Apple Store