TBA

plattegrond
Terug naar alle publicaties
Mebest nr. 5 2016

Mebest nr. 5 2016

1 november 2016

Download PDF

Mebest nr. 5 2016

Restauratie, renovatie en transformatie is het thema van Mebest nummer 5 van 2016. De reportages hebben stuk voor stuk betrekking op het thema. Op vloeren- en terrazzo-gebied komt de restauratie van de terrazzovloer in het Amsterdamse Schoolmuseum Het Schip komt aan de orde. Uit dezelfde branche is er de vloerrenovatie van de ruim 700 woningen in Philipsdorp in Eindhoven. In het artikel over de Fryske Akademy ligt de focus op de droge afbouw, systeemplafonds en speciale gipsplaten. Stukadoorswerk komt aan bod in het artikel over de renovatie/restauratie van de stadsschouwburg in Groningen.

Naast de projectreportages zijn er interviews met een restauratiespecialist van architectenbureau Van Hoogevest en met studentenhuisvester DUWO over transformatie van bestaand vastgoed naar woningen.

Download Mebest nr. 5 2016 met de knop hieronder of lees de webversie:

http://content.yudu.com/web/1r3p1/0A219ig/MB1605/index.html

Boegbeeld van de Amsterdamse School

Museum Het Schip is de schatkamer van de Amsterdamse School. Bij de recente renovatie werd de collectie uitgebreid met een aantal onverwachte parels: eigenwijze terrazzovloeren van architect Michel de Klerk.

Niet voor de bühne maar voor het behoud

Verf: de mantel der liefde. Haal hem weg en er kan zomaar een ravage onder vandaan komen. Zoals bij de stadsschouwburg Groningen. Het stucwerk aan de gevel bleek er veel ernstiger aan toe dan gedacht. Werk aan de winkel voor de restauratiespecialisten dus!

Een oase van stilte in rustig Friesland

Restauratie, renovatie, transformatie, sloop en nieuwbouw; het vernieuwde onderkomen van de Fryske Akademy heeft het allemaal ondergaan.

Lichtend voorbeeld voor vloerrenovaties

De vroegere arbeiderswoningen van Philips gloeilampenfabriek worden gerenoveerd. Een maand of drie kunnen de huurders niet in hun huis. Als het alleen aan de speciale renovatievloer lag, zou dat maar drie dagen hoeven zijn.

Download Mebest nr. 5 2016 met de knop hieronder of lees de webversie:

http://content.yudu.com/web/1r3p1/0A219ig/MB1605/index.html

Download PDF

Andere publicaties

nee, bedankt
Download TBA App! Download de TBA App
beschikbaar voor
MOBIEL en TABLET
Play Store  of  Apple Store