TBA

plattegrond
Terug naar alle publicaties
Mebest nr. 5 2018

Mebest nr. 5 2018

1 november 2018

Download PDF

Mebest nr. 5 2018

Vier mooie afbouwprojecten in Mebest nr. 5 van 2018, en drie daarvan met een duidelijke ‘groene’ insteek. Uit de stukadoorbranche het Aardehuis; gebouwd met kalkhennep en afgewerkt met leem en kalk. Interessante systeemwanden in het plafond- en wandproject; niet alleen fraai maar ook CO2-neutraal. Voor het vloerenartikel namen we een kijkje bij een duurzame houtskelet modulewoning in een bos waar de vloer om een flexibele afwerking vroeg. Vreemde eend in de bijt is het natuursteenproject. Gene groen label en eigenlijk is geen natuursteen gebruikt maar een imitatie. Binnen de branche zijn de meningen verdeeld over kwartscomposiet maar feit is dat steeds meer klanten er om vragen en steeds meer natuursteenbedrijven er mee werken.

Verder is er aandacht voor TBA-Richtlijn 3.7  over het monteren van naadloze akoestische plafonds en zetten we de schijnwerpers op de BinnenBouw Expert Award en de AfbouwVakdag 2019

Lezen? Download de pdf van Mebest 5 met de button hiernaast of klik hier voor de bladerversie.

De Nieuwe Apotheek

Terug naar de Amsterdamse School. Of eigenlijk naar het gevoel van nostalgie dat bij de stijl van begin vorige eeuw hoort. De Nieuwe Apotheek doet het met een winkelinrichting van fraai eikenhout en marmerimitatie van kwartscomposiet.

Aardehuis

Een gebouw dat bijdraagt aan welbevinden en gezondheid; dat stelt eisen aan vorm, materiaalgebruik én aan het ontwerp en bouwproces. In het Aardehuis van Kiemkracht 64 is dat alles wonderwel mooi samengekomen.

Basebeton in Barchem

Wonen in het groen van de Achterhoek. Daar past een duurzame houtskeletwoning heel goed bij. En met een flexibele beton ciré kan die houten constructie probleemloos worden gecombineerd met een naadloze betonlookvloer.

Bain & Company

Oog voor natuur en milieu is allang niet meer een geitenwollensokkendingetje. In de Rembrandttoren is te zien hoe mooi het kan worden als ‘snelle’ consultancy-bureau’s hun groene hart laten spreken.

Download de pdf van Mebest 5 met de button hiernaast of klik hier voor de bladerversie.

Download PDF

Andere publicaties

nee, bedankt
Download TBA App! Download de TBA App
beschikbaar voor
MOBIEL en TABLET
Play Store  of  Apple Store