TBA

plattegrond
Terug naar alle publicaties
Mebest nummer 1 van 2019 is uit!

Mebest nummer 1 van 2019 is uit!

13 februari 2019

Download PDF

Mebest nummer 1 van 2019 is uit!

Voor de eerste Mebest van 2019 hebben we weer een aantal afwisselende projecten bezocht. U kunt lezen over het behoud van industrieel erfgoed (en industriële vloeren in het bijzonder) in het artikel over de LocHal in Tilburg. Verder zetten we de schijnwerpers op stucwerk in gedurfde kleuren en belichten we een onverwachte wending in de wereld van de systeemplafonds. De natuursteenbranche spring er in dit nummer uit met een badkamermeubel dat is afgewerkt met een zeer expressieve marmersoort.

In deze Mebest kijken we daarnaast vooruit naar de Afbouwvakdag die voor 4 april staat gepland en naar de toekomst van gevelisolatie. En uiteraard is er ook nog een leerzame case uit de TBA-praktijk. 

Download een pdf van Mebest 2019-1 met de button hieronder of klik hier voor de bladerversie.

Rauw en getekend, en dat moet gezien worden

Industrieel erfgoed en creatieve hotspots, ze lijken voor elkaar geschapen. Het meest spraakmakende huwelijk van het moment is de LocHal in Tilburg. Super authentiek doordat de vloer geen ‘lookalike’ is maar het origineel. Mooi van lelijkheid en goed geconserveerd.

Kleur bekennen in leem en kalk

Wit en strak is nog altijd favoriet als het op wandafwerking aankomt. Best wel jammer want kleur en structuur kan een woning veel interessanter maken. Met leem en kalk is dat uitstekend te doen, het enige dat nodig is is een beetje lef. En een goede stukadoor.

Opzienbarende premiere in hotel theater Figi

Systeemplafonds krijgen zelden lovende kritieken, veel architecten zien ze als een noodzakelijk kwaad. Dat kon wel eens anders worden na de premiere die hotel restaurant Figi voor de kerstmis beleefde; een spannend 3D-plafond in de foyer van het theater.

Een badkamermeubel als een sledehond

Zelf een meubel ontwerpen, de kans is groot dat je een uniek stuk hebt. Maar het afwerken met een behoorlijk excentrieke marmersoort maakt de kans op een onvermoede tweeling nihil.

Download een pdf van Mebest 2019-1 met de button hieronder of klik hier voor de bladerversie.

Download PDF

Andere publicaties

nee, bedankt
Download TBA App! Download de TBA App
beschikbaar voor
MOBIEL en TABLET
Play Store  of  Apple Store