TBA

plattegrond
Terug naar alle publicaties
Mebest nummer 2 van 2019 is uit!

Mebest nummer 2 van 2019 is uit!

27 maart 2019

Download PDF

Mebest nummer 2 van 2019 is uit!

Vijf behoorlijk verschillende artikelen hebben we in de tweede Mebest van 2019.

Uit de natuursteenbranche een stuk over een project dat deels renovatie/restauratie, deels nieuwbouw betreft. De focus ligt op materiaalkeuzes en bevestigingstechniek. We namen een kijkje bij twee terrazzo/mozaïek-projecten om de verschillende aanpakken van de restauratie te belichten.

Een zeer actueel onderwerp is circulair bouwen. Dat is een belangrijk thema in het plafond- & wandartikel over de nieuwbouw van Triodos Bank. Stukadoors kunnen kiezen uit een forse hoeveelheid betonlooks. Een bezoek aan een getransformeerde kerk in Kampen leert dat er weer een nieuwe loot aan die stam is, maar wel eentje die behoorlijk afwijkt van wat we tot nu toe hebben gezien.

Ten slotte nog een artikel over mediation, omdat ook de bouw- en afbouwbranche veel te maken heeft met geschillen en het oplossen ervan.

Download de pdf van Mebest 2019-2 met de button hieronder of klik hier voor de bladerversie.

Zware jongens stevig vastgezet met kit en pinnen

Sterke ensembles. Een gerestaureerde en getransformeerde monumentale kantoorvilla en een stijlvolle nieuwbouw, samen vormen ze een statig stadsappartementencomplex. Chique marmer en robuust Belgisch hardsteen dragen bij aan het cachet.

Het ene kasteel is het andere niet

Niet alleen de historie speelt een rol bij restaureren van mozaïek en terrazzo; ook heden en toekomst zijn van belang bij het maken van keuzes. En bij een sprookjeskasteel en een mannenburcht kan dat een wereld van verschil maken.

Gipsplaten op herhaling bij Triodos Bank

Het nieuwe kantoor van Triodos Bank op Landgoed de Reehorst is zeer duurzaam, circulair en remontabel. Ook de afbouw doet een duit in het zakje met droge dekvloeren van herbruikbaar plaatmateriaal en gipsplaten met praktijkervaring.

Industriële look in voormalige kerk

Aan de buitenkant lijkt het nog een kerk maar van binnen is de voormalige Noorderkerk compleet veranderd. Fysiotherapiepraktijk Mookus heeft er zijn intrek in genomen en een aantal wanden behoorlijk industrieel laten afwerken.

Download de pdf van Mebest 2019-2 met de button hieronder of klik hier voor de bladerversie.

Download PDF

Andere publicaties

nee, bedankt
Download TBA App! Download de TBA App
beschikbaar voor
MOBIEL en TABLET
Play Store  of  Apple Store