070 33 66 500 info@tbafbouw.nl

Valt uw werknemer onder de cao Afbouw? Goed nieuws! Hij kan kosteloos gebruikmaken van het pakket Individugerichte Preventiezorg. Onderdeel van dit pakket is het welbekende PAGO. Dit is bij uitstek de gelegenheid om te kijken hoe uw werknemer ervoor staat. Is hij gezond? Kijkt hij vooruit en werkt hij eigenlijk wel veilig? Ontdek het nu!

Een recht, geen verplichting
Het PAGO is een medisch onderzoek dat gepersonaliseerd is naar functie. Geen standaard vragenlijstje dat wordt afgewerkt tijdens het gesprek met de bouwarts. Maar uw werknemer krijgt een medische ‘keuring’ op maat. Hij wordt namelijk vanzelf door de arbodienst uitgenodigd via een brief op zijn huisadres of via u.

Wat kan uw werknemer verwachten?
Ter voorbereiding op het PAGO vult hij een uitgebreide vragenlijst in. Hierdoor heeft de bouwarts direct een goed beeld van hem. Welke risico’s zijn er voor hem in de toekomst? Wat kan beter? Tijdens het PAGO wordt hij eerst onderzocht door een doktersassistent. De doktersassistent kijkt onder andere naar zijn lengte, gewicht, ogen, gehoor, longen, polsslag, bloeddruk en bloed. Ook maakt de doktersassistent bij werknemers boven de 40 jaar een hartfilmpje. Hierna volgt het gesprek en onderzoek door de bedrijfsarts. Er wordt specifiek gekeken naar de gezondheidsrisico’s vanuit zijn beroep en het risico op hart- en vaatziekten. Na het PAGO ontvang uw werknemer een persoonlijk advies en indien nodig een verwijzing of verdere begeleiding.

Privacy gewaarborgd
Uiteraard gaan de gegevens van het PAGO nooit naar de werkgever. Als de werknemer dat toch wilt dan kan hij daar vooraf toestemming voor geven. De arbodienst bewaart de vragenlijst en andere gegevens van medische testen, labonderzoek, preventieve consulten en werkplekonderzoek in zijn medisch dossier.

Bent u nog steeds niet overtuigd van het belang? Zie het PAGO dan als een APK voor de Afbouw met als belangrijkste verschil: uw werknemer kan niet afgekeurd worden. Tijd dus om dit cadeautje uit te pakken! Meer informatie: www.volandis.nl/afbouw

Jaar- of kwartaalplanning
Als werkgever kunt u kiezen uit een kwartaal- of een jaarplanning. Met een jaarplanning is het voordeel dat u meer invloed heeft, zowel op de planning als de opkomst.

Download de gratis TBA-app!