070 33 66 500 info@tbafbouw.nl

Waar zouden we zijn zonder de afbouwsector? U kunt immers nog zulke mooie projecten realiseren, zonder die laatste afbouwfase is het nooit af. Strak gestucte wanden, plafondmontage, vloerbedekking en verlichting. Pas als deze zaken gerealiseerd zijn is een project af. Kortom, een belangrijke sector waar het eindresultaat altijd vooropstaat. Daarom is het belangrijk dat we goed zorgen voor werknemers in deze sector. Maar hoe kunt u daar als werkgever uw steentje aan bijdragen? Volandis is het kennis- en adviescentrum voor duurzame inzetbaarheid in de Afbouw en helpt u hier graag bij met bijvoorbeeld de volgende online tools.

Inzicht met mijnVolandis

In het digitale werkgeversplatform mijnVolandis vindt u naast handige instrumenten als de RI&E ook heldere inzichten in de duurzame inzetbaarheid op sectorniveau en bij 15 deelnemers aan de DIA (PAGO + adviesgesprek) ontvangt u ook nog een eigen bedrijfsrapport. Hierin ziet u hoe uw werknemers scoren op Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit. Dit is natuurlijk een mooi uitgangspunt om met uw werknemers in gesprek te gaan. Zij krijgen zelf na de DIA een persoonlijk actieplan dus zo snijdt het mes aan twee kanten.

Altijd de juiste specialist

Daarnaast wilt u misschien wel direct aan de slag met uw team of een individuele werknemer laten coachen? In de preventiegids www.volandis.nl/dia/voor-bedrijven/preventiegids vindt u alle geselecteerde specialisten en dienstverleners bij elkaar. Zo weet u zeker dat u goed zit! U raadpleegt de preventiegids via mijnVolandis.

In de preventiegids vindt u niet alleen alle aanbieders, maar ook het betreffende aanbod aan coaching, cursussen en trainingen op het gebied van leefstijl, loopbaan, stress, veilig werken en meer. Zo weet u zeker dat u in zee gaat met een erkende professional, want elke dienstverlener is door Volandis geselecteerd voor de Afbouw. De Volandis Preventiegids is ontwikkeld in samenspraak met (af)bouw- en infrabedrijven om perfect aan te sluiten bij de behoefte van zowel werkgevers als werknemers.

Laat de Quickscan voor u werken

Bent u een betrokken ‘afbouwer’ en wilt u graag inzicht in uw bedrijf en team op thema’s als gezondheid, samenwerken en ontwikkeling? De Quickscan is uw nieuwe beste vriend! Met deze online tool krijgt u als werkgever anoniem inzicht in wat uw werknemers écht denken overleefstijl, werk-privé balans en risico op uitval. Hoe werkt het?

  • U en uw werknemers (minimaal 4) beantwoorden online 20 meerkeuzevragen.
  • U ontvangt de resultaten per e-mail.
  • Ga vervolgens in gesprek met uw werknemers.

En goed nieuws! U kunt direct beschikken over het Quickscan-rapport! Maak er bijvoorbeeld een teamsessie van en beantwoord de vragen allemaal tegelijk. De link naar het rapport ontvangt u dan als werkgever direct per e-mail.

Meer weten?

Onze adviseurs vertellen u graag hoe u deze tools effectief in kunt zetten. Ze zijn telefonisch bereikbaar op 0341 499 299.

Download de gratis TBA-app!