070 33 66 500 info@tbafbouw.nl

Het bestuur van Technisch Bureau Afbouw en O&O-fonds hebben Sven den Brave benoemd als opvolger van directeur Anton van Kruistum. Sven zal vanaf 1 september deze functie gaan bekleden. Hoog tijd om eens kennis te maken met Sven!

1. Stel jezelf eens voor. Met wie hebben we het genoegen?
‘Goedendag! Ik ben Sven den Brave, ik ben 50 jaar en ik woon in Almere. Samen met mijn vriendin hebben we twee zoons. In mijn vrije tijd sport ik graag. Binnenkort doe ik mee een terugkerend evenement in mijn agenda: de Triatlon van Almere, tegenwoordig bekend als ‘Challenge Almere Amsterdam’. Dit is de bekendste triatlon van Nederland en wordt sinds 1983 elk jaar in Almere gehouden. Naast mijn sportieve kant spreken we vaak af met vrienden om een kaart- of bordspel te spelen.’

2. Kan je ook iets vertellen over je achtergrond?
‘In april 1998 ben ik bij SFB Pensioenen begonnen als pensioenjurist. Ik werkte toen voor het pensioenfonds bpfBOUW. In die tijd waren er nog de VUT-fondsen en ontstonden de vroegpensioenfondsen. Dat was het moment dat ik kennis maakte met de paritaire wereld en de afbouwsector. Samen met onderhandelaars en bestuurders praatte ik over hun wensen en behoeften en ontwikkelde ik regelingen. Ik vond het een uitdaging om doorlopend bezig te zijn om de verschillende belangen bij elkaar te brengen. Als accountmanager voor de BTER-fondsen en bpfBOUW heb ik altijd met veel plezier voor de bedrijfstak bouwnijverheid gewerkt.’

3. Op welk bereikt resultaat ben je het meest trots?
‘Ik ben het meest trots op de bijdrage die ik onlangs heb mogen leveren aan de Zware Beroepenregeling in de afbouwsector en de Zwaarwerkregeling in de sector Bouw & Infra. Daar was ik betrokken bij het hele proces: van  ‘de geboorte’ van de regeling (de afspraak die cao-partijen hebben gemaakt) tot aan de implementatie van de regeling (de uitvoering door APG). In zeer korte tijd hebben we samen iets moois tot stand gebracht. Dit gaf en geeft me nog altijd een voldaan gevoel.’

4. Helemaal nieuw ben je niet in de afbouwsector. In het verleden heb je veel gedaan op het gebied van pensioenen voor onze branche. Kan je daar iets meer over vertellen?
‘Toen ik begon bij SFB Pensioenen heb ik me bezig gehouden met het opstellen van het vroegpensioenreglement en het oprichten van het vroegpensioenfonds voor de afbouw. Dit deed ik ook voor de natuursteensector. Deze sector was in die tijd nog zelfstandig en had zijn eigen fondsen en regeling. Verder heb ik bij grote wijzigingen in de pensioenregeling van bpfBOUW uitleg en voorlichting gegeven. En zelfs toen de afbouwsector zijn administratie voor de BTER-fondsen bij A&O Services en later PGGM had ondergebracht ben ik altijd bij de sector betrokken gebleven. Al deze ervaringen kwamen me goed van pas bij het ontstaan van de Zware Beroepenregeling. En ook als directeur bij Technisch Bureau Afbouw.

5. Vanaf 1 september ben je de nieuwe directeur van het TBA. Waar kijk je het meest naar uit?
‘Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan voor de afbouwsector en bij het TBA. Het TBA is een mooie organisatie met goede mensen die zich elke dag weer inzetten om de afspraken die sociale partners maken uit te voeren en na te komen. Hierdoor zijn prachtige resultaten ontstaan, bijvoorbeeld MijnLoopbaan, de Zware Beroepenregeling en Gezond werken in de afbouw. Dit alles met als doel om u nog beter te helpen bij het uitoefenen van uw vak.’

Download de gratis TBA-app!