070 33 66 500 info@tbafbouw.nl

Naast kennispapers ontwikkelen wij ook normen, richtlijnen en brochures die je helpen bij het uitoefenen van uw vak. Zo ook de brochure Herstel van stucplafonds met lijsten, ornamenten en/of andere versieringen. In deze brochure leggen Het Neerlandsch Stucgilde en het Technisch Bureau Afbouw samen uit welke wegen je klant kan bewandelen om tot een keuze te komen voor het beste eindresultaat van zijn historische stucplafonds. Waarom dat begint met het inschakelen van een gediplomeerd restauratie-stucadoor leest hij in deze brochure.

In een woning of kantoorpand zijn historische stucplafonds aanwezig die er niet meer zo mooi uitzien als je klant zou willen en die misschien ook zijn beschadigd. Het kunnen relatief sobere stucplafonds zijn met alleen eenvoudig lijstwerk. Of ze zijn juist uitbundig versierd met gevarieerde lijsten, ornamenten en rijk gedecoreerde figuraties. Wat voor stucplafond het ook is, het vraagt om aandacht en er moet iets mee gebeuren. Daarbij wil jouw klant dit waardevolle interieuronderdeel graag behouden en zo het eeuwenoude vakmanschap weer tot zijn recht laten komen.

Hoe pak je zoiets aan? Hoe laat jouw klant stucplafonds herstellen met afbladderende verf, scheuren, verzakkingen of zelfs ontbrekende delen? Welke mogelijkheden zijn er en waar vindt hij de kennis en expertise om het stucplafond in originele staat te laten herstellen?

Download op www.tbafbouw.nl/stukadoor-afbouw de brochure Herstel van stucplafonds met lijsten, ornamenten en/of andere versieringen en deel deze met jouw klantenbestand!

Download de gratis TBA-app!