070 33 66 500 info@tbafbouw.nl

Werkt jouw werknemer in de afbouwsector? Dan is hij nooit uitgeleerd. Dit geldt ook voor Ronald Slagter. Hij is tekenaar bij natuursteenbedrijf Jan Reek en volgde onlangs met een aantal collega’s de training Basiskennis Natuursteen van de Afbouwacademie. Wij gingen hierover in gesprek met hem.

Millimeterwerk
“De natuursteenbranche is relatief nieuw voor mij”, vertelt Ronald. “Ik heb jarenlang een aannemingsbedrijf gehad. We werkten daar vooral met hout; dat neem je mee en zaag je ter plaatse op maat. Het komt dan ook veel minder aan op de millimeter dan natuursteen.”

Gevoel
“Ik sta ook regelmatig klanten te woord. Sinds de training weet ik dan beter waarover ik het heb, dat voelt voor mezelf ook heel plezierig. Zo leerden we uit welke lagen natuurgesteente is opgebouwd: dat was ontzettend interessant. Ik heb nu veel meer gevoel gekregen bij het materiaal waarmee mijn collega’s werken.”

Prettig
“Bij de training waren ook deelnemers vanuit de eindbewerking, iemand uit de zagerij en mensen uit de buitendienst. Zo keken we allemaal vanuit onze eigen functie naar de lesstof die werd aangeboden. En dan vind ik zo’n klassikale training van een middag toch een heel stuk prettiger dan wanneer je alles vanaf papier leert.”

Efficiënt
“Je moet je natuurlijk een aantal uren vrijmaken voor een training. Dat is niet altijd prettig, gezien de drukte die er altijd wel is op het werk. Maar op de lange duur betaalt zich dat absoluut uit. Zo leer je als tekenaar nog beter voorkomen dat er ter plaatse aanpassingen nodig zijn. En als het nodig is kun je zelf ook nog wat uitvoeren. Dat scheelt enorm veel tijd, geld en moeite.”

Passie
“Wat de trainer betreft: Corry Kussendrager deed dat ontzettend goed. Iedereen was enthousiast over haar. Je merkt het toch als iemand passie heeft voor haar vak; dat hoor je terug in het verhaal en dat is hartstikke mooi. Ik kan deze training zeker aanraden aan iedereen die werkt met natuursteen. En wat mezelf betreft: er is altijd wat nieuws te leren, dus ik ga daar gewoon mee door. Ik zou nu graag wat willen bijleren over AutoCad tekenen.”

Trainingsaanbod
Naast de trainingen voor de sector natuursteen biedt de Afbouwacademie ook trainingen aan voor de sectoren plafond- en wandmontage, stukadoren en vloeren en terrazzo. Ga voor meer informatie naar www.afbouwacademie.com. Heb je vragen? Dan kan je bellen naar 088 080 88 89 of mailen naar info@afbouwacademie.com.

Bron: Savantis

Download de gratis TBA-app!