070 33 66 500 info@tbafbouw.nl

In de vorige editie van AfbouwPost hebben we onze kennispapers geïntroduceerd. Toen is de kennispaper Dekvloeren met ingefreesde vloerverwarming afwerken: goed idee of toch niet? uitgebreid besproken. Naast deze kennispaper hebben we in de zomer van 2023 de kennispaper Houten platen als eerste plaatlaag achter een gipsplaat gepubliceerd.

Grote nadelen

Met enige regelmaat wordt het Technisch Bureau Afbouw uitgenodigd op projecten met schades, waarbij gipskartonplaten op een houten plaat gemonteerd worden. Hiermee wordt bedoeld dat op het metalen frame eerst een laag houten platen worden bevestigd waartegen één of meerdere lagen gipskartonplaten wordt geschroefd. De gedachte hierachter is dat men dan ‘alles eenvoudig’ aan de wanden kan bevestigen en dat de wanden steviger zijn. Het toepassen van houtachtige platen maakt een wand misschien stevig, maar heeft in de praktijk ook grote nadelen.

Ben je benieuwd naar de nadelen? Lees dan de kennispaper Houten platen als eerste plaatlaag achter een gipsplaat. Ga naar www.tbafbouw.nl/kennispapers en download het document.

Kennispapers

Tijdens de werkzaamheden komen onze technische adviseurs veel voorkomende problemen tegen. Daarom ontwikkelen wij kennispapers die je informeren over de mogelijke risico’s in je werk.

Download de gratis TBA-app!