070 33 66 500 info@tbafbouw.nl

Veiligheid op de bouwplaats begint met duidelijke communicatie. Met zoveel materialen, zware machines, lawaai en internationale collega’s valt het niet mee om duidelijk te communiceren én veilig te werken. Vandaar dat Bouwspraak is ontwikkeld. Bouwspraak maakt gebruik van internationale handgebaren en borden in plaats van woorden. Zo kunt u eenvoudig op iedere bouwplaats aan iedereen aangeven wat u bedoelt, wat er moet gebeuren en de veiligheid voor uzelf en uw omgeving vergroten.

Waarom Bouwspraak?
Veel ongevallen zijn te voorkomen door betere communicatie. Miscommunicatie, het overkomt ons helaas allemaal. Maar een goed bedoeld gebaar of waarschuwing kan in het ergste geval iemand op de bouwplaats fataal zijn. Heldere en eenduidige communicatie is een uitdaging als u bedenkt dat iedereen vaak gehoorbescherming draagt. Daarnaast is Nederlands allang niet meer de enige taal op de bouwplaats en daar komt nog eens bij dat het bouwproces complex is waardoor veel specialisten op dezelfde plek aan het werk zijn.

Gebaren
Hoe gaan we miscommunicatie dan met elkaar voorkomen? Precies hiervoor is Bouwspraak ontwikkeld. Dit begon met een lijst met woorden die omgezet zijn naar gebaren. Gebaren die iedereen op de bouwplaats zou moet kennen. Maar daarmee bent u er nog niet. Want hoe gaat iedereen die gebaren leren? Daar komt Leo Alkemade om de hoek kijken. Hij is de komende periode het boegbeeld van Bouwspraak. Met humoristische filmpjes, leuke foto’s, gemakkelijke toolboxen en andere communicatiemiddelen gaan we de komende jaren aan de slag om te zorgen dat iedereen op de bouwplaats Bouwspraak beheerst.

Meer informatie
Op www.bouwspraak.nl vindt u meer informatie over duidelijke communicatie op de bouwplaats.

 

Download de gratis TBA-app!